Cannondale пусна нови велосипеди за чакъл и велокрос.

Велосипедът за чакъл на Тед Кинг от Cannondale, с който той се състезава поне от юни, е наречен SuperSix EVO SE. Велосипедът SRAM Rival за 5000 долара и велосипедът за колоездене SuperSix EVO CX за 4000 долара със SRAM Force 1 бяха официално представени от Cannondale. И двата велосипеда имат нова карбонова рамка, но са конструирани по различен начин.

SuperSix EVO SE е специално издание на SuperSix EVO.

Националната шампионка на САЩ по шосе Лорън Стивънс току-що спечели 75-милното състезание Gravel Worlds с добре износения си велосипед за чакъл Cannondale Topstone. За по-голяма мобилност на задния триъгълник този велосипед има шарнир на долната тръба.

Cannondale използва своите платформи за велокрос и шосейни състезания за велосипед, насочен към състезанията, а Topstone ще бъде поставен в категорията “забавление и приключения” за чакъл.

По отношение на аеродинамиката Cannondale твърди, че SuperSix EVO SE е “почти толкова бърз”, колкото шосейния велосипед SuperSix EVO.

Велосипедът за 5000 долара ще включва 12-скоростна група SRAM Rival eTap AXS със седалка HollowGram KNOT, комплект колела DT Swiss CR-1600, гуми Vittoria Terreno Dry 40 мм и седло Fizik Aliante R5.

Новият велосипед за колоездене Cannondale е със същата рамка SuperSix EVO, механична група SRAM Force 1 с 11 скорости, колела DT Swiss R470 и манивела Cannondale с 40-цолов пръстен.

Директорът по маркетинг на Cannondale, Масимо Алпина, заяви: “Пренесохме голяма част от опита за намаляване на съпротивлението от шосейния велосипед SuperSix EVO.” “Въпреки че новият комплект рамки е по-твърд в областта на BB, по-податлив в задната част – благодарение на стойката на седалката – и има значително по-ниско съпротивление, теглото му е същото като на предишния състезателен велосипед за колоездене SuperX. За по-добра странична твърдост рамката е с няколко грама по-лека, приблизително 1000 г за 56, докато вилката е с няколко грама по-тежка, около 400 г.”

Habit 2 2019 от Cannondale Bicycles

През последните години Cannondale стана свидетел на промяна. Нови колоездачи, нови стилове и нови велосипеди, най-вече Rat Boy и последната итерация на Habit. Те са известни със своите едностранни вилки и странни технологии, но със сигурност са се отдалечили от старите си навици по повече от един начин.

На този велосипед няма Lefty, няма превключватели и уникален амортисьор, което го прави да изглежда доста обикновен. Предните и задните вилки Horst Link с диаметър 130 мм (по някаква причина Habit 1 получава 140 мм вилки) са осигурени от доста познатия на външен вид Horst Link. Ъглите сочат модерен трейл байк с дълъг 490 reach на XL и 66 главен ъгъл. Опорите на веригата с дължина 435 мм са в средата на класацията, а всичко останало е сравнително обикновено. С дължина на седалковата тръба от 520 мм при XL, увеличаването на размера е изключено за повечето хора, а за мен с ръст 195 см не е възможно да се монтира изключително дълъг дропер. Има обръщателен чип, ако искате нещата да са малко по-стръмни, но наличието на 66-градусов ъгъл на главата при велосипед от този калибър е огромен плюс.

Cannondale настройва всеки размер велосипед към колоездача, като модифицира свръзката и структурата на шарнира, за да придобие оптимална кинематика за конкретния колоездач. По принцип това осигурява идеални характеристики на каране за колоездачи с всякакви размери.

На това ниво рамката е изработена от въглеродни влакна в предната част и алуминий в задната част и изглежда безупречна и подредена. Благодарение на гладката си карбонова предна част и изключителната графика, Habit има модерен стил и се откроява от тълпата. Щитът на долната тръба е добре изработен, а вътрешното водене на кабелите елиминира голяма част от риска от протриване на кабелите. Рамката обаче е с пресована долна скоба, което не е непременно нещо добро.

Habit 2 е оборудван с окомплектовка Fox DPX 2 Elite и комплект 34 отпред, което съответства на темата на велосипеда за траял. Джантите Stan’s Arch са комбинирани с главини на собствената марка Cannondale и макар да не съм запознат с техните главини, границите показаха, че са страхотен обръч. Задвижването е GX Eagle, но те са се похвалили със задна предавка XO1 със спирачки Guide RS за контрол на спирането. Не е евтин – 4399,99 паунда, но има модели на цена от 1800 паунда и 6000 паунда, ако искате да се разтоварим.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn