Велосипеди Cannondale

Когато Флаш пристигнал в офиса, куриерът се забавил, за да провери какво има в кутията, като смятал, че е празна!

Cannondale Flash беше изваден от кутията с размах и дори куриерът видя, че този велосипед е уникален.

Той е добре изработен, а Cannondale са вложили целия си опит в проектирането на шосейни рамки; спокойно можем да кажем, че ни потекоха слюнки от възможността да го караме.

Cannondale са направили своята магия за шосейни велосипеди върху рамката Flash, която има 1,5-инчова челна тръба с отлично закачена отпред карбонова вилка Lefty Speed DLR 110mm Solo Air на Cannondale. Долната тръба е стандартна и се спуска към много стабилната стойка BB30. Горната линия е всичко друго, но не и обикновена, тъй като се приближава до седалковата тръба, изравнява се и продължава с издигащата се през нея седалкова тръба; след това се разделя, за да образува невъзможно тънките стойки за седалката, които се изравняват за кратко, преди да се оформят отново и да се потопят в каплите; стойките за веригата също са много тънки за планински велосипед, като всичко това допринася за зашеметяващо ниското тегло на рамката на Cannondale.

Ъгълът на главата е 70,1о, ъгълът на седалката е 73,5о, ефективната горна тръба е 585 мм, а тесните стойки на веригата са 427 мм, междуосието е 1081 мм, а BB е 295 мм.

Превключвателите Sram X-0 grip не са стандартни, но работят добре и са леки. Преден механизъм Shimano XT превключва веригата на специално изработения FSA Afterburner, който има карбонов паяк, а отзад е разположен заден механизъм Sram X-0.

Използвани са спирачки Avid Elixir CR, а колелата са DT Swiss XCR 1.4 с протектори Schwalbe Racing Ralph 2.1.

100-милиметровата интеграционна стойка Si System поддържа здраво сцепление със зашеметяващия комплект от 625-милиметрови прави карбонови щанги FSA SL-K отпред.

Седлото Fizik Tundra е монтирано на уникална стойка на седалката SAVE със сплескана част, която може да се огъва до 40 мм, за да абсорбира шока при предизвикателни маршрути.

Тъй като Flash е толкова лек и изглежда толкова уязвим, може да ви отнеме известно време, за да добиете увереност да го натиснете, но щом го направите, ще останете очаровани.

Първото каране на Flash беше 20-милна обиколка през гората, която се състоеше предимно от плосък сингълтрак с много участъци с корени, през които да въртим педалите. Бяха нужни две настройки, за да се нагласи Lefty точно както трябва, а след това дойде време за чук, и момче, можеш да забиеш този велосипед; той е притиснат към земята с много сцепление, което е точно толкова добре, защото беше вкаран в завоите с доста зверски скорости.

С нарастващото доверие към мотоциклета се стигна до действия от типа “Чудя се дали мога да го кача” и той изкачи някои груби свободни участъци, които обикновено биха били преодолени само от добре подготвен пълен отскок. Сцеплението е упорито!

Той просто лети по време на състезанията и ако сте чукали на вратата на първата десетка, но не сте успели напълно, този велосипед може да е този, който да ви постави в центъра на вниманието.

Flash не само ще се изправи срещу всичко, но и ще се изправи много, много по-добре, отколкото има право да падне. Той не е пълен повече сус, но може да изчисти участъци и един, ако имате уменията да го пилотирате. Той не изглажда бръмченето на пътеката, но отнема жилото от това, което иначе би било стряскащо спускане по неравен терен. Той не е пълен повече сус, но може да изчисти участъци и един, ако имате умения да го пилотирате.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn