Велосипеди Giant

Екипът на Factory Off-Road кацна във Франция в понеделник за EWS #3 и използва двата дни преди тренировките, за да обходи трасетата и да се запознае с терена.

Дните на подготовка се отплатиха в деня на състезанието и отборът започна силно. На Етап 2 Джош Карлсон изведе своя Reign Advanced на 4-то място, а Рейвин Морисън спечели първата си етапна победа в кариерата на Етап 4. От внушителната камбанария на върха на Оларгус до калдъръмените улички в центъра на града, етапът се виеше по комбинация от кални единични писти – обстановка, която беше толкова незабравима за публиката, колкото и за отбора.

Въпреки ниските температури и мокрите обстоятелства през втория ден духът на отбора остана силен, а състезателите решиха да не използват гуми за кал поради огромното количество камъни в Оларгес. Възходящата траектория на Рейвин продължи от първия ден, като тя завърши на две пети места в последните два етапа и завърши на седмо място в генералното класиране на борда на своя Hail Advanced.

Маккей Везина подходи предпазливо в предизвикателните условия, като избягваше същите грешки, които му костваха по-рано в състезанието. До края на състезанието той се класира на достойното 22-ро място в генералното класиране. След няколко седмици ще се състезава в Националното първенство на Канада с чисто здраве. Джош имаше по-малко късмет в неделя, тъй като получи механична повреда в последния етап, което го постави с минути назад и го извади от състезанието.

Екипажът на EWS ще се раздели за следващите четири седмици, провеждайки различни състезания и тренировъчни програми, преди да се събере отново в Ямница, Словения, за EWS #4. Това е още едно ново място за EWS и ще си заслужава да се включите на 30 юни.

Giant’s Trance е съществувал в многобройни форми, но като цяло е останал верен на първоначалния си дизайн като гъвкав велосипед за пътеки. Имал е огромни и малки колела, но все пак в центъра му е машина със средно движение, която може да се кара през целия ден, поемайки и възходите, и паденията.

Върховият модел в серията Trance е алуминиевата гама Trance 1, която тестваме тук. Рамката е изградена върху изпитаната архитектура на окачването Maestro, която осигурява 140 мм ход. Системата използва две връзки за задвижване на амортисьора: основна шарнирна връзка около долната скоба и люлееща се връзка. Този метод е разработен така, че да намали обратната връзка с педалите, да намали смущенията при спиране и да осигури комфортно каране.

Разстоянието между предните и задните колела Boost поддържа рамката в крак с времето, позволявайки по-голяма твърдост на колелата и правейки я устойчива на бъдещето. Fox контролира 150 мм ход отпред с 34 вилки, а амортисьор Fox Float съдържа останалите 140 мм.

Групата XT на Shimano се грижи както за задвижването, така и за спирачките, като задвижването е с един по единадесет колела и широка касета с обхват до 46 цола. Много от собствените компоненти на Giant се виждат и на други места по велосипеда, включително колелата и по-голямата част от комплекта за довършителни работи. Колелата са техният комплект TRX 1, който се усилва, има отлична вътрешна ширина и е готов за безкамерна употреба. Дросерът Giants Contact SL Switch-R заменя типичните заподозрени в служба на дропъра със 150 мм ход нагоре и надолу.

Довършителните елементи отново са от Giant, с фирмени кормило, стебло, ръкохватки и седалка, но изборът на 80-милиметрово кормило и 750-милиметрови щанги при тествания XL модел изглежда малко старомоден.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn