Техники за сезонна езда

Намаляването на скоростта, за да се движите бързо, е умение, което може да се научи

Г-н Клайв Форт, нашият нов експерт по умения и техники, е посрещнат с отворени обятия от ММБ. Голяма помощ ни оказва и Ричард Кели, който е наш редактор от брой 2 насам! Понастоящем Ричард е много зает с бизнеса си в БУКЕ, който бързо се разраства; за наше съжаление, той вече няма да пише стандартните методически рубрики, но обеща да идва от време на време!

Клайв Форт е мотоциклетист, който е видял всичко, получил е тениската и я използва за почистване на своя мотоциклет. През последните 30 години той се променя заедно със сцената в Обединеното кралство и технологичния напредък, като се състезава на всички нива във всички дисциплини и кара за някои от най-известните световни марки.
Той въвежда ендуро състезанията в Обединеното кралство и помага за разработването на професионални сертификати за този спорт.

Клайв не само се е състезавал и карал на най-високите нива на спорта, но и е възпитавал състезатели във всички дисциплини. Неговият безкомпромисен манталитет го е извел на преден план, но също така на няколко пъти го е вкарвал в гореща вода. Той е готов да ви предостави вътрешна информация за всички елементи на способностите и техниката на планинското колоездене, тъй като винаги се стреми към допълнително предимство с неизчерпаема страст и желание.

Инструментите на професията

Твърде често велосипедът, който карате, се смята за най-съществения ограничаващ фактор по отношение на пътеките, които можете да покорите, и скоростта, която можете да постигнете. Според списанията и филмите изключително талантливи ездачи на супер пипнати кончета се движат по супер трудни терени със скорост, която преди се е смятала за възможна само с помощта на цип.

Технологиите несъмнено допринасят за напредъка на нашия спорт. Въпреки това е твърде лесно ездачът да се осланя на технологиите, а не на техниката, обвинявайки оборудването за неуспехите, дължащи се на неговите слабости, а не на размера на бюджета му. Техничността на трасето, скоростта, увереността и цялостното ниво на самоувереност ще бъдат подсилени от машина, която е резултат от 20-годишен инженерен труд.

Един съвременен шедьовър за преодоляване на трасето, оборудван с най-новите, най-съвременни компоненти и включващ ниво на технологии, надхвърлящо това, което изстреля човека до Луната, разбира се, ще помогне за изглаждане на трасето пред вас и за прикриване на грешките на ездача. Изключително важно е да се помни (и е лесно да се пренебрегне), че методът, по който карате, е най-значимият аспект за постигане на върхово представяне.

Не става въпрос толкова за усъвършенстване на нещата, колкото за вграждане на подсъзнателна памет (мозъчни връзки) и мускулна памет в нас самите, изграждане на трайна връзка, така че да можем да правим правилните форми в точните моменти. С основните умения, трайно вградени в съзнанието и тялото ни, можем да започнем да се справяме с по-трудните избори на линия и технически изпитания. В извънредни ситуации, когато колелата се изплъзват или прекаляваме с въртенето, благодарение на дълбоко вкоренените връзки можем да направим всички подходящи форми в точния момент, за да възстановим контрола върху велосипеда. И така, имайки предвид това, нека да започнем.

Всички сме го чували преди: “Всъщност, когато следваме този съвет, често не правим нищо друго, освен да се подготвяме за провал. Това е добре познат фактор в средите на спортната психология и представлява предизвикателство за професионалните спортисти и треньори. Как да си поставяме цели и амбиции, без да поставяме летвата твърде високо и да рискуваме да не оправдаем очакванията си? Този неуспех може да накара спортиста да изпитва постоянно безпокойство и стрес, което не е полезно; в резултат на това резултатите страдат, а психичното здраве и личният живот на спортистите – от това. Повечето хора се справят по-добре, когато са спокойни, и вродените им умения изпъкват. Въпреки че някои хора твърдят, че се справят отлично под напрежение, те са малцинство. Много хора страдат от безпокойство за представянето си; всеки, който се е провалял на тестове или не е успял да отговори на очакванията в ситуации на високо напрежение, като например интервюта, ще разбере за какво говоря.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn