Царството на гигантските велосипеди

Не е необичайно да срещнете по пътеките изпочупен Reign, което доказва, че тези мотоциклети винаги са се ползвали с голямо уважение и са издържали теста на времето. Въпреки че името е останало същото, а механизмът на окачването – същият, те дискретно се променят година след година със скромни подобрения, а не с радикални промени в дизайна. Велосипедите Giant не са от най-популярните, но те са мощни, имат разумни цени и рядко създават ужасен велосипед.

След като по-рано тази година карах Trance с по-къса ходова част, останах неудовлетворен от това, което изглеждаше като велосипед, заклещен между два стила. От друга страна, Reign добре осъзнава какво представлява и не се извинява. Това е велосипед за ендуро; това е велосипед с голям потенциал за спускане. Искате ли да научите повече? Най-вероятно това е велосипед за спускане за вас.

Giant е предоставил на своята система за окачване Maestro 160 мм ход, за да превърне този велосипед в пълноценна машина за скорост. Механизмът Maestro създава движението с помощта на връзка, а не на една ос, за да се сведе до минимум твърде голямата намеса на движението на педалите. Според производителя системата вече е оборудвана с метричен амортисьор с трюнионно закрепване; тези нови амортисьори имат повече място и по-дълъг вал, което води до по-ниско съотношение на лоста и по-плавно каране.

Геометрията на Reign е леко променена за 2018 г., но само в предния център и номера на достигане. Те са избутани, за да са в крак с настоящата тенденция на по-издължени рамки. Моят екстра голям размер достига 495 мм, а средният – 460 мм, което ги поставя наравно с по-модерните компании по отношение на размерите. Giant, свършихте отлична работа!

Предлага се алуминиевият Reign 1, а също и карбонови модели, въпреки че Giant избира кои модели да достави във всяка страна, така че проверете на уебсайта за наличност във вашия район.

С комплект от 160-милиметрови лайсни отпред и шок Super Deluxe отзад, Reign 1 е с конфигурация, ориентирана към SRAM. Задвижването и спирачките са от същата компания, като спирачките GX Eagle и Guide RS на SRAM помагат за забавянето на шейната. Задвижването GX Eagle вече е повсеместно разпространено и е интелигентен метод за фирмите да спестят пари от задвижване, като същевременно осигуряват 12 предавки и широк обхват. Това беше мъдро решение.

Целият велосипед се движи с гуми DT Swiss E1700, които са здрави, твърди и широки, което ги прави идеални за Reign. Специално внимание заслужават гумата 2,5 Shorty отпред и High Roller отзад. Този велосипед е сериозен по отношение на бизнеса, така че не пестете средства за гумите. Giant използва някои добре обмислени компоненти, за да създаде собствена 150-милиметрова стойка на дропъра, както и своя щанга и седло.

Reign обаче разполага с дистанционно заключване за амортисьора Super Deluxe, което позволява заключване (увеличаване на амортизацията) на задната част в движение.

В движение

Първоначалните впечатления от велосипеда бяха положителни; просто седейки на велосипед с дълга предна централна част, се чувствам щастлив. Това е глътка нов въздух, най-вече тъй като някои фирми използват размери от предишното десетилетие. Настройката беше лесна, с няколко разстояния между главините, разместени, за да се коригира късата челна тръба. Седлото беше избутано напред по релсите, като се балансираше слабият ъгъл на седалката (повече за това по-късно).

Приспособяването на велосипеда и свикването с него беше едно от най-радостните и несложни дела напоследък. Настройката на окачването е настроена и сега е необходима само лека настройка на провисването и отскока, за да се получи приличен резултат. При първоначалните ми пробези бях най-впечатлен от това колко прекрасно функционира задната част. Знаех, че Trance е активен, тъй като вече го бях пробвал, но това беше като да е прикрепен с велкро към пътя. Въпреки цялото спиране и въртене на педалите, това ми даваше усещане за невероятно спокойствие и уравновесеност, докато карах през скалите. При първото тестово каране с чанта за фотоапарат на велосипеда съкратих времето от местната писта.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn