Как да увелича издръжливостта си при каране на велосипед?

Подготовка за каране

Подготвянето преди каране на велосипед е ключът към успех. Необходимо е да имате правилната подготовка. Това ще подобри издръжливостта и да достигнем успех.

Проверете своята велосипеда за сигурност и добро работен порядък

Преди да започнете да карате велосипеда си, проверете екипировката си. Това ще покаже, че рамката, колелата, връзките, предавките, веригата и спирачките работят добре. Напомпайте гумите до необходимото налягане. Това ще ви помогне да имате по-голям контрол над велосипеда и ще улесни карането по неравен терен.

Помислете дали да не направите настройка на велосипеда си в магазин или да се научите да го правите сами онлайн. Редовните проверки ще поддържат велосипеда ви в отлично състояние и ще спрат скъпите ремонти в бъдеще.

Изберете подходяща обувка и одеяло

За здраво каране, е важно да се грижите. Обувките, с които се облечете, колата за седане, могат да придават индивидуалност. Една капа стил може да добави нещо интересно около косата. Правилното стилизиране на косата може да придаде много индивидуалност.

 • Тя трябва да бъде стилизирана с пръстен (правилник) за общ пръстен.
 • Така ще можете да отнемете внимание на корпуса и задницата си, докато се обучавате да планинирате и да се справят с по-дългите спусъци.

Изберете правилно подготвена пътека

Внимателно подгответе пътеката! Това може да стане решаващ фактор за успеха, силата, издръжливостта, удобството и бляскавостта.

Имаме аналогични процеси:

 1. Засичане – Основната подготовка трябва да превишава 30-50 см дълбочина на корена. Тя трябва да бъде направена с максимална дълбочина от 65 до 80% от нормалната дълбочина до 95%. Трябва да има обратна връзка на засичането. Температурата на засичане трябва да бъде 60°C-90°C, с продължителност от 45 минути. В културната зона трябва да има дълбочина от 12-15 см.
 2. Коренен систем – Засичането трябва да е “живо“, с процент по-висок от 94 до 96%. Не препречвайте корените да се разпространяват и да постигат пълна прорастване.

Правилно каране

Когато карате велосипед, формата и движението са важни. Те могат да увеличат издръжливостта и производителността. В тази секция ще разгледаме какви са важните елементи за правилното каране.

Те ще помогнат да увеличите издръжливостта на велосипед:

 • Правилно подлагане на теглото на корпуса.
 • Използване на правилната техника за преминаване на пътни препятствия.
 • Използване на правилната техника за завиване.
 • Използване на правилната техника за спускане по склон.
 • Използване на правилната техника за възприемане на подълбочини.

Намалете скоростта си при преминаване на затруднения

Скоростта е един от факторите, които намаляват времето за ускорение. Като намалите наклона на пътя и зададете здравословна скорост, можете да увеличите ефективността на велосипеда си и да спестите гориво. Преценете точната си скорост, за да актуализирате мощността на колелото и да избегнете генерирането на топлина от високите скорости.

Когато карате велосипед по неравен терен или в задръстване, винаги проверявайте скоростта си, преди да предприемете завой. Това забавя велосипеда, увеличава неговата издръжливост и предпазва минувачите. По-малките измервателни уреди за преминаване могат да намалят потреблението на енергия, ако се използват като част от плана за проследяване на състезатели в спортни събития с преминаване по трасето:

 • Проверете скоростта си, преди да вземете завой.
 • Задайте здравословна скорост.
 • Избягвайте генерирането на топлина от високите скорости.
 • Използвайте по-малки измервателни уреди за преминаване, за да намалите консумацията на енергия.

Карайте достатъчно спокойно, за да избегнете износването на велосипеда

Необходимо е да се извършва разходката на велосипед с умерено темпо. Това ще гарантира, че няма достатъчно дълги удари. Ако се кара твърде бързо, то може да се увеличи колкото и движение.

Научете да използвате правилно предаването и броячите

Използването на правилно съчетание от предавания и броячи е супер-важно. Ще смяламе, ако видим, че скоростта е твърде голяма. Пишете в пазара според своите потребителски навики. Не забравяйте поне да се грижите за безопасността!

Ако скоростта е ниска, трябва да включите “някой” (2-4). Реформирайте различни напреднали приемници с гротескна желание да постигнете висока скорост.

 • Сравнете отстъпката на педала със постоянно определена скорост.
 • Използвайте предаване, което пише почти веднаш.
 • Диспонирайте коефициент за контрол.

Мостът е супер рядък подобен тип и може да се продължи с отприлично предаване. Качете ги в пространството за предаване с повече безопасност и сила за локализация (2-5 долара). Така ще получите идеална равновесие между повече световен изплащане и топла душа на враждебна пасивна терация!

Отдих и поддържане

Отдихът и поддържането са важни за издръжливостта при велосипедно каране. Различните тренировки трябва да бъдат приспособени с достатъчно време преди и след тях.

Периодичен отдих и поддържане могат да Ви помогнат да постигнете оптимални резултати.

Почивайте достатъчно преди и след каране

Подобрете представянето и издръжливостта си при колоездене, като обърнете внимание на грижите преди и след тренировката. Започнете с качествен сън. Изследванията показват, че той влияе благоприятно на физическото и умственото представяне.

Яжте балансирана, питателна закуска преди каране. Това ще ви помогне да поддържате високи нива на енергия. Хидратирайте се преди карането и носете със себе си вода. Правете редовни почивки по време на пътуването, но не прекалено дълги, за да охладите мускулите си. Не забравяйте да се зареждате с гориво по време на тренировката.

Правилното възстановяване е също толкова важно. Избягвайте натоварващи дейности, различни от колоездене, в продължение на 24 часа след тежко каране. Стремете се да се върнете към колоезденето два дни по-късно, когато се почувствате освежени.

Поддържайте правилно вашата велосипеда с помощта на професионален механик

Ако карате велосипед редовно, трябва да го поддържате. Добър сервизен осмотр редовно ще увеличи издръжливостта, устойчивостта, уменията, удобството и – най-важното – сигурността.

Много ползи могат да се получат от такива превенционни осмотри. Това гражданите трябва да знаят и да придържат най-добрите начини да поддържат своето велосипед.

Необходимо е да се поддържа велосипеда и да се прави професионален сервизен преглед на редовно основание. Така ще се осигури, че деталите на Bianchi ще бъдат уникални и достъпни за да допълнят испарванията, за да се подобри удобството при каране – най-важното – сигурността.

Професионален механик ще може да патрулира всички части на велосипеда си и да потвърди дали са в съответствие с различните минимални задължителни норми на производителя. Ще се предостави и професионалната проверка за да се осигури сигурността при амазонските карания и за да се придобият по-ранни корести по различните пътища.

Защита и безопасност

Когато карате велосипед, безопасността и издръжливостта са двата най-важни фактора.

Защитата включва:

 • шлем и защитна облекла,
 • правилно поставени и регулирани.

Трябва също да се поддържа правилното оборудване с периодични прегледи. Освен това, трябва да внимавате за степените на издръжливост при карането.

Използвайте защитна облекла и аксесоари

За да се гарантира безопасността при колоездене, е важно да се спазват необходимите правила за сигурност. Те включват:

 1. носене на защитно облекло и аксесоари.
 2. Носене на велосипедна каска с актуален клас на безопасност. Това се изисква в много области и е препоръчително, дори да не е задължително.
 3. Носене на защитно облекло, като дълги панталони или къси панталони, обувки, предпазни средства за очите и облекло, съобразено с метеорологичните условия.
 4. Да разбирате ограниченията си и да знаете как да се придържате към тях. Това включва разбиране на правилното приспособяване на велосипеда, техническите и механичните аспекти на безопасното управление на велосипеда и изучаване на основните правила за безопасност на движението.
 5. Изберете правилната маска и очила

Изборът на правилното очило и маска за безопасност увеличава шансовете на футболиста да се увеличи.

 • Очилата трябва да са безпроблемно прилагащи се и да не затрудняват визията или слуха. Ремъците трябва да бъдат добре заковани, а дължината да бъде регулирана, за да се осигури прилежно прилагане.
 • За максимална защита от вятър, прах, брана и насекоми е препоръчително да се изберат спортни очила с обхват или повдигащи се над очилата.
 • Маските могат да предпазват от студено време, прах, брана и насекоми, докато карате. Трябва да бъде избрана маска с регулируем ремък, която да се прилага заковано и да не затруднява дишането или визията.
 • За каране при студено време трябва да се изберат пръстени с меки палми за абсорбиране на вибрацията и за предотвратяване на блистери на ръцете. В топло време следва да се използват леки пръстени, за да бъде минимизирана потността. Пръстени без пръсти също могат да са подходящи за някои дейности, като BMX гонка или фристайл каране, където задържане на ръкохватката е важно.

Проверете дали имате достатъчно противоалергично масло

Трябва да проверите дали имате достатъчно противоалергично масло. Това е една от най-важните стъпки, когато се спрямоявате към увеличаване на устойчивостта си при пътуване с велосипед.

Не трябва да пренебрегнете да проверите каква е текущата ситуация с противоалергичността. Трябва да правите полезни изследвания за правилното разпределяне на противоалергичното масло в правилния му обем. Това ще помогне да се поддържа добро лекуване и да се предотвратят проблеми с алергии.

Освен това, трябва да зададете внимание и на периодичното смяна на противоалергичното масло. Това трябва да стане на периодично база, която да зависи от характера на ползването. За да поддържате доброто си здраве, трябва да правите правилни изследвания и да заменяте противоалергичното масло на редовна база.

Често задавани въпроси

1. Каква диета следва да спазвам, за да увелича своята издръжливост при каране на велосипед?

Отговор: Здравословната и балансирана диета е ключът към постигане на оптимална издръжливост при каране на велосипед. Смятайте за включването на множество цветя и зеленчуци, плодове, висококачествени протеини, здравословни мазнини и въглехидрати, за да осигурите на тялото си необходимите хранителни вещества.

2. Какъв тип тренировки трябва да правя, за да увелича издръжливостта си?

Отговор: Включвайте разнообразни тренировки във вашата програма – от дългите дистанции до кратките интервални упражнения. Опитайте се да изкачите склон на калина, която ви предизвиква и ви кара да се изкъсите, за да подобрите издръжливостта си.

3. Колко време трябва да тренирам, за да подобря издръжливостта си?

Отговор: Ще ви отнеме малко време и търпение, за да подобрите своята издръжливост. Започнете с идеята да тренирате поне 30 минути на ден, поне 5 дни в седмицата, и постепенно увеличавайте времето на тренировките си.

4. Трябва ли да си купувам специална екипировка, за да увелича издръжливостта си при каране на велосипед?

Отговор: Дори най-добрата екипировка не може да замени надеждното тренировъчно разписание. Въпреки това, качествената обувка, която отговаря на специфичните условия, може да помогне за подобряване на комфорта и резултатите на вашите тренировки.

5. Мога ли да увелича издръжливостта си с помощта на допълнителни храни или добавки?

Отговор: Не съществува магическа добавка, която да замени здравословната диета. Въпреки това, някои добавки, като креатин и карнитин, могат да помогнат за стимулиране на мускулите и увеличаване на издръжливостта.

6. Какви са най-добрите методи за възстановяване след интензивна тренировка при каране на велосипед?

Отговор: Най-добрите методи за възстановяване след интензивна тренировка включват масаж на мускулите, леки тренировки, като каране на велосипед на нисък темпо, диета, богата на протеини и въглехидрати, и достатъчен сън.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn