Какво е планинско колоездене? Оборудване, видове, най-добро място

Колоездене в Алпите

Планинското колоездене включва каране на велосипед по много видове офроуд терени. За да преминете през трудни терени, ще ви трябват издръжливост, скорост, баланс и технически умения. Планинските колоездачи, за разлика от шосейните, търсят предизвикателства и разглеждат околната среда като естествена и трудна детска площадка с криволичещи пътеки. Всичко е възможност да изпитат способностите си: вертикални участъци за спускане, стръмни изкачвания, насипни камъни, пресичане на реки, корени на дървета: всичко е възможност да подложат способностите си на изпитание!

Планинското колоездене включва широк спектър от дейности, от спускания с адреналин до релаксиращи разходки по красиви горски пътеки. Независимо дали сте опитен ездач или напълно новак, със сигурност ще откриете път, който отговаря на вашето ниво на умения и умения. Излизането с водач е силно препоръчително за хора, които са нови в планинското каране.

Да знаете как да карате планинско колело и да се чувствате комфортно и компетентно с оборудването, включително седлото, височините на педалите, спирачките и позицията на каската, е жизненоважно за тази дейност. Друго необходимо умение е способността да се поправят всякакви механични проблеми, които могат да възникнат по време на процеса.

Кой е идеалният сезон за планинско колоездене?

Планинското колоездене е дейност, която може да се извършва по всяко време на годината. Планинското каране е трудно и завладяващо, тъй като едно и също място може да изглежда много различно в зависимост от времето на годината и метеорологичните условия. С изключение на заледените пътеки, по които е очевидно опасно каране, карането в снега може да бъде забавно изживяване, при условие че имате смелостта да излезете навън!

Пътеките за планински велосипеди в националните паркове и други видове защитени територии се поддържат редовно. Ако времето е твърде дъждовно, пътеките могат да бъдат блокирани, което да ги направи твърде кални и опасни за ездачите, както и да унищожи самата писта. През влажния сезон затварянето на пътеките е типично. Някои пътеки могат да се затворят през зимния сезон и да се отворят отново в началото на пролетта, в зависимост от местоположението им.

Какво ви е необходимо по отношение на оборудването?

Колело в планината. Както беше посочено по-горе, много видове велосипеди (спускане, ендуро, крос-кънтри и др.) се предлагат на базата на колоезденето дисциплина. Други фрази, които може да чуете в индустрията за планинско колоездене, включват „дебели велосипеди“, които са особено добри за каране на заснежен терен, както и пясък и кал; и „E-Cycles“, които са конвенционални велосипеди с двигател, захранван от батерии, за подпомагане на педалите. Е-велосипедите стават все по-популярни по целия свят, особено сред рядко ездачите.

Каска за планинско колоездене. Карането без каска никога, никога не е добра идея! Планинската езда крие значителен риск от падане, поради което защитата на главата е от съществено значение. В зависимост от вида на колоезденето, каската ще има различни характеристики. Спускането с колело, например, се счита за изключително опасно и изисква най-високо ниво на безопасност.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn