Какви са различните видове велосипеди?

Пътни велосипеди — Леки, ефективни велосипеди с падащо кормило и тесни гуми, предназначени предимно за развлекателно каране по павирани терени (но не само). Аеро, лек, издръжлив, туринг и всички пътища са някои от наличните стилове.

Велосипеди за чакъл/приключенски велосипеди — Велосипеди с дроп-бар с хлабина на гумите за различни ситуации на каране по и извън пътя. Чакъл, колоездене и велокрос са примери за стилове на колоездене.

Планински велосипеди – здрави велосипеди с плоско кормило и големи гуми, предназначени за придвижване по тесни черни пътеки. Хардтейл, крос-кънтри с пълно окачване, трасе с пълно окачване и ендуро с пълно окачване са някои от наличните стилове.

Електронни велосипеди

Електронните велосипеди са велосипеди с малък, лек електродвигател, който помага на ездача. Те могат да бъдат практически от всяка от другите категории, изброени тук. Пътнически, карго, планински и шосейни са някои от наличните стилове.

Велосипеди с цел

Велосипеди, създадени за пътуване до работното място или за изпълнение на поръчки, включително задачи, изискващи транспорт на членове на семейството или багаж. Пътнически, фиксирани, сгъваеми и товарни велосипеди са сред различните налични стилове.

Велосипеди за комфорт и фитнес

От плажни круизери до велосипеди с плосък бар за излети през уикенда по многофункционални пътеки, има по нещо за всеки. Хибрид, фитнес, комфорт и круиз са някои от наличните стилове.

Велосипеди с големи колела

Тези привличащи вниманието велосипеди имат 3,8-инчови или по-големи гуми за плаване и сцепление и често се използват в пясък, сняг или по пътеката. Предлагат се планински (хардтейл и пълно окачване) и круизър стил.

Велосипеди за триатлон

С рамки с форма на крило, напречни сечения на колелата и агресивни позиции на ездача, шосейните велосипеди са проектирани да максимизират аеродинамиката.

Тандемните велосипеди са вид тандемни велосипеди.

Тандемите са велосипеди, предназначени за двама (или повече) ездачи и техните рамки и компоненти често са подсилени, за да управляват добавеното тегло. Пилотът е ездачът отпред, а кочегарът е ездачът отзад. Тандемните велосипеди се предлагат в различни видове, включително шосейни, планински и круизни, като пътят е най-популярен.

Велосипеди за BMX

Фактът, че често имат малки колела, не означава, че са само за деца. Тези мотоциклети се предлагат в различни жанрове, включително състезания, свободен стил и каране на колела. Те имат само една предавка и са създадени да устояват на падания и скокове.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn