Планински велосипеди – Видове

Планински велосипеди по пътеката

Когато повечето хора мислят за “планински велосипед”, те мислят за тази категория. Велосипедите за пътеки са швейцарските армейски ножове за планинско колоездене, умели катерачи, както и спускащи се. Велосипедите за пътеки имат по-голямо окачване, компоненти, ориентирани към гравитацията (като по-дебели гуми за подобрено сцепление и по-големи спирачни ротори) и по-спокойна геометрия от велосипедите XC, което ги прави по-способни на различни терени. Представяте ли си да ходите на целодневни беккънтри приключения, както и да обикаляте из града и местните пътеки? Отчитате ли времето на каранията си за секунди или в усмивки и усмивки? Велосипедът за пътека определено е това, което търсите, ако обичате да карате планинско колоездене нагоре, както и надолу и искате от време на време спускане или скок.

Планински велосипеди за ендуро

Тази категория може да бъде описана като едрият братовчед на трейл велосипеда. Всички планински велосипеди са в центъра на състезателния формат “Ендуро”, в който се изисква изкачване, но само участъците за спускане се определят по време и се оценяват. Ако сте готови да работите за карането си, като въртите педали нагоре, но наистина сте готови за спускане, като имате предвид технически терен и време за въздух, планинският велосипед за всички планини или ендуро е правилният начин. Един планински велосипед, от друга страна, може да се справи с шепа примки в байк парк или дори някакъв терен за достъп до совалки, ако искате да пропуснете педалите.

Планински велосипеди (спускане и фрийрайд)

Велосипедите за спускане са създадени за скорост, масивни падания и скокове по стръмен, неравен терен. С тези велосипеди обикновено търсите алтернатива на туризъм, совалки или седалков лифт, за да стигнете до върха на пътеката. Те просто не са проектирани да вървят в друга посока освен надолу. Моторът за спускане е това, което търсите, ако не се интересувате от въртене на педали нагоре, имате пътеки и терен, за да поддържате високи скорости и време за ефир, както и ниво на способност да се справите сами в тези сценарии.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn